ATGAL

    Šis spektaklis – tiesiog apie žmogų: apie jo santykius su kitu, su kitais, apie begalinį artimo ilgesį. Šokėjų duetais pirmiausia siekiama išreikšti ne vyro ir moters santykių peripetijas, o dviejų žmonių, dviejų individų ryšį. Spektaklio choreografijai impulsą davė nugaros, jos judėjimo raiškai teikiamos galimybės. Minkštais, tąsiais judesiais čia atskleidžiamas baimės, vienatvės, nesaugumo, grožio, praeities prisiminimų pojūtis. Jaunoji choreografė kūrė spektaklį kartu su šokėjais ir teigia esanti dėkinga jiems už galimybę pažvelgti atgal. 2009 m. Raimonda Gudavičiūtė buvo apdovanota Kauno miesto teikiamu „Fortūnos“ diplomu už sėkmingą choreografinį debiutą.

    Goda Dapšytė

    ***
    Nostalgija, romantika padvelkė šis kūrinys, sukurtas pačios choreografės pasirinktiems šokėjams, tarp kurių ypatinga judėjimo maniera išsiskyrė specialiai pakviestas Tautvilas Gurevičius. Nugaros plastikos galimybėmis pagrįsta choreografija, originalūs Eglės Žiemytės kostiumai, pabrėžiantys šokėjų nugaras, sukūrė savitą emocinę būseną, naujas judesių jungčių traktuotes. Kūrinėlis buvo kiek studentiškas, suvaržytas, bet tai pirmas didesnis savarankiškas ir nemažai žadantis Helsinkio teatro akademijos magistrantūroje studijuojančios R. Gudavičiūtės, kuri dėl studijų net negalėjo atvykti į savo kūrinio premjerą, darbas.

    Vita Mozūraitė Šokio festivalyje buvo mažokai druskos // Literatūra ir menas, 2008 10 18

    Šeši šokėjai rūpestingai perteikė tai, ką žadėjo programėlėje – sukūrė ne vieną įdomią, estetiškai įtaigią kompoziciją, iš kurių labiausiai įstrigo darniai, sklandžiai banguojantis penkių galvų ir pečių, švytinčių kontrastingame šešėlyje, vėrinys.

    Helmutas Šabasevičius Negailestingi šokiai // balsas.lt, 2009 05 09

     

    Kauno šokio teatras AURA

    ATGAL

    Vienos dalies šokio spektaklis, trukmė – 45 min.
    Premjera – 2008 m. spalio 3 d.

    Choreografijos autorė – Raimonda GUDAVIČIŪTĖ (bendradarbiaujant su šokėjais)
    Kostiumų dailininkė – Eglė ŽIEMYTĖ
    Šviesų dailininkai – Raimonda GUDAVIČIŪTĖ, Vladas ŠERSTABOJEVAS
    Skamba Aphex Twin, Amon Tobin ir
    „Love Vector“ muzika

    Šoka:

    Asta BRILINGIENĖ, Rasa DANILINAITĖ,
    Tautvilas GUREVIČIUS, Audronė LEŠKEVIČIŪTĖ, Lina PUODŽIUKAITĖ, Mantas STABAČINSKAS